STOKSTAARTJES !!! - Reisverslag uit Nieu-Bethesda, Zuid-Afrika van Bas en Peet op reis... - WaarBenJij.nu STOKSTAARTJES !!! - Reisverslag uit Nieu-Bethesda, Zuid-Afrika van Bas en Peet op reis... - WaarBenJij.nu

STOKSTAARTJES !!!

Door: Peet en Bas

Blijf op de hoogte en volg Bas en Peet op reis...

27 December 2014 | Zuid-Afrika, Nieu-Bethesda

26 december
Nog een laatste ontbijtje op de veranda met het prachtige uitzicht. Op de avond van 1e kerstdag natuurlijk "The Muppets Christmas Carol" gekeken :-)) Soms enigszins verstoord door het geluid van de ruziënde bavianen. Vrede op aarde jongens ! We draaien ook al dagen kerstmuziek... Met andere woorden we doen ons best maar, 'I'm dreaming of a White Christmas' en 'Sleighbells in the snow' wil toch de kou niet opwekken. Maar als Band Aid begint met 'There will be no snow in Africa this year' beginnen de kwartjes te vallen. De kerstversiering in de straten helpen ook wel iets.
Vandaag veel gereden door eindeloze velden met gras en her en der een rotsblok. Veel koeien en asfalt.
De B&B Toll Inn in Aliwal North is mooi gelegen onderaan een oude boogbrug uit 1881. Veel huisbeessies hier. Honden, katten, vogels, pauwen een struisvogel genaamd Koos, worden in het welkoms boekje voorgesteld. De zwarte labrador Sky rende ons al tegemoet en ging ons later vooruit op een wandelingetje. Nog nooit een hond gezien die stenen opduikt uit een rivier !
Diner 2e kerstdag (boxing-day hier) werd een Irish Pub. Staat hier vol met spreuken en Ierse wijsheden. So Happy Days and Cheers dan maar !
Het eten zowel de bediening paste helaas bij het weer van de volgende morgen en niet zoals we van de echte Ieren gewend zijn ;-) Eentonig grijs, ongezellig en mega plensregen.

27 december
Op pad maar weer. In de stromende regen. Onze route was, hoe zal ik het zeggen... Ondergelopen? Andere route dan maar en toch op maar Mountain Zebra National
park. Want Peet wil nu eindelijk wel eens stokstaartjes zien !
En das gelukt !!! BLIJ :-)))))
Al moet gezegd dat Knabbel (of Babbel daar wil ik van af zijn) liever op de foto wilde. Even netjes poseren met de handjes over elkaar.
Ook leuke plaatjes geschoten van de, met uitsterven bedreigde, bergzebra's gemaakt. "Oh die zijn veel bruiner, das idd echt een ander soort.. (Ja dûh zie de foto's waarom)
Daarna de laatste 22k. van de totaal 450k. een helse tocht over een 'grijsweg' gemaakt. Om vervolgens bij een echte Hollandse boerderij uit te komen. Kennelijk vonden Hollanders in 1789 dit een mooi plekje om eens wat melkkoeien te gaan houden. 's Avonds een gezamenlijke braai in de stal met de andere gasten aan een lange tafel met heerlijk lamsvlees.
Leuke gesprekken, zaten ook jazz muzikanten aan tafel die in Kaapstad optreden als wij daar ook zijn. Wordt vervolgd dus.
Morgen weer verder.

• 27 December 2014 - 22:34

Marieke:

klinkt weer goed!! En idd... Die zebra... T is dat je t zegt...
    Lijkt totaaaaaaal wat anders

• 27 December 2014 - 23:09

Fiona (en Nils):

Mooie slechtvalk zegt Nils. Kan 389 km per uur zegt hij. Veel plezier!

• 28 December 2014 - 11:56

Just:

He reisagentschap. Zo'n duikende labrador komt mij wel bekend voor. De mafkees ging vaak een stukje met me mee onderwater. Was echt niet goed bij zijn bol. Maar ja. Goed voorbeeld doet goed volgen.. Goede reis verder en ik zie je binnenkort wel weel.

groetzzz Just

• 28 December 2014 - 14:33

Bas En Peet Op Reis... :

Marieke, ik kreeg niet alle foto's eruit gisteren.. Tis nu gelukt (inmiddels zijn we in Knysna) dan wordt het zebra verhaal wel duidelijk. haha

• 28 December 2014 - 22:31

Meloen:

Ziet er allemaal super uit! Geen sneeuw, wel een Bas met skistokken?